Loading...

De behandeling

/De behandeling
De behandeling 2018-07-17T14:05:10+00:00

De behandeling

De behandeling start met een gesprek om alle relevante informatie te achterhalen.

Vervolgens zal Jeffrey het hele lichaam van het paard bevoelen om te kunnen constateren waar de meeste problemen zich voordoen én om het paard alvast vertrouwd te maken met de aanrakingen. Wordt er een blokkade gevonden dat zal deze direct, door middel van het geven van diepe druk, behandeld worden. Heeft uw paard geen blokkades? Dan legt Jeffrey tijdens de behandeling de nadruk op het verder ontspannen van de spieren.

De Jack Meagher methode is een zeer diep werkende massagetechniek, de diepe druk kan een scherpe pijn bij uw paard veroorzaken. Een tweede behandeling zal door de verbeterde doorbloeding veel minder pijnlijk zijn.

Al na de eerste behandeling merken de meeste ruiters het effect van de massage op hun paard. Regelmatige behandeling zorgt ervoor dat er geen blokkades blijven zitten en dat het paard zich volledig vrij kan bewegen.

Belangrijk voor en na de behandeling

Het is van belang dat voor de behandeling:

  • Het paard in de stal staat
  • Zandvrij is
  • Er geen vliegenspray is gebruikt
  • Het paard niet kort van te voren getraind is (minimaal 8 uur in box staan)

Belangrijk na de behandeling:

Uw paard minimaal 30 minuten laten bewegen na de behandeling. Door de intensiviteit van de behandeling is het belangrijk uw paard beweegt, dit ter verbetering van de doorbloeding van de spieren en het afvoeren van afvalstoffen.

Foto genomen voor de behandeling

Foto genomen direct na de behandeling