Spierverzorging bij paarden

//Spierverzorging bij paarden

Spierverzorging bij paarden

Een paardenlichaam bestaat voor 60% uit skeletspieren, deze worden bij training allemaal gebruikt. Een paard wordt ongeveer 4 tot 6 keer per week getraind, we kunnen wel zeggen: het zijn topatleten. De spieren van menselijke topatleten worden goed onderhouden, zodat ze optimaal blijven presteren. Ondanks dat we een paard als een atleet kunnen zien, wordt er aanzienlijk minder aandacht gegeven aan de spieren.

Verzorging paard

In de paardensport is het vaak hard trainen en zo goed mogelijk scoren op wedstrijden. Er wordt veel gevraagd van het paard en krijgt daarom de beste verzorging. Bij deze verzorging hoort de juiste voeding met supplementen en training (met begeleiding) waar goed rijmateriaal bij wordt gebruikt. Daarnaast komen geregeld de hoefsmid, tandarts, dierenarts en eventueel andere therapeuten langs. Ondanks dat 85% van de paarden met spierproblemen loopt, is het niet vanzelfsprekend dat de spieren van het paard ook verzorging nodig hebben. Verzorging van de spieren, met de Jack Meagher methode, hoort bij de basis behoefte van het paard.

Vaak zijn bekende stallen wel vertrouwd met de methode en laten hun paarden daarom ook behandelen met de Jack Meagher methode. Een paard wat optimaal moet presteren, verdiend optimale verzorging en hier valt spierverzorging van paarden zeker onder!

Wat doet de Jack Meagher methode

Bij een behandeling met de Jack Meagher methode worden blokkades in de spieren van het paard opgezocht. Over het hele paardenlichaam zitten punten waar blokkades kunnen zitten, deze “stresspoints” worden allemaal gecontroleerd. Dit is nauwkeuring werken, want een centimeter naast de blokkade verkeerd het weefsel in prima staat.

De accuraatheid en de diepte van inwerking van de behandeling zorgen voor een directe ontspanning in de spier. Een behandeling met de Jack Meagher methode vereist veel kracht van de masseur en kan voor het paard niet altijd prettig zijn. Door het onbekende voor het paard, is voornamelijk de eerste behandeling spannend. Bij een tweede behandeling weet het paard wat er gaat gebeuren en verheugd hij zich op de verlichting, ontspanning en bewegingsvrijheid.

By | 2019-03-17T10:55:25+00:00 maart 15th, 2019|Nieuws|0 Comments

About the Author: